1.logo

De winkelwagen is leeg

Hieronder geven we u graag een gedegen koopadvies voor de kinderfietsen, helmen en kinderzitjes.

Kinderfiets

De meeste kinderen zullen als eerste kennismaken met een driewieler of een vier- of driewielige loopfiets. Hierna komt de tweewielige loopfiets, waarop kinderen kunnen leren hun evenwicht te bewaren. Wanneer uw kind 2 of 3 is, zal u willen beginnen met de eerste 'echte' fietslessen. Onze 12, 14 en 16 inch fietsen hebben altijd zijwieltjes aan het achterwiel. De grotere maten hebben geen steunwieltjes meer.

Maat fiets

De maat van een fiets hangt samen met de wielmaat; daarom duiden wij fietsgrootte aan in inches.

Richtlijn voor fietsmaat, kledingmaat en leeftijd

Inch Kledingmaat Leeftijd
12 92-104 2,5 tot 4
14 98-110 3 tot 5
16 104-116 4 tot 6
18 110-122 5 tot 7
20 122-134 6 tot 8
22 128-140 7 tot 9
24 134-146 8 tot 10
26 140-152 9 tot 11

Vanaf 11 jaar past uw kind op een volwassen fiets met een klein frame en 26 inch banden. Uitzonderingen in lichaamslengte daargelaten natuurlijk.

De juiste fietsmaat voor uw kind

De juiste maat voor uw kind bepaalt u door uw kind op een fiets te zetten.
Eén van de voeten dient met gestrekt been te rusten op het onderste pedaal. Koop nooit een fiets die te groot is. Uw kind wordt angstig wanneer het niet met de voeten bij de grond kan. Zorg dat uw kind bij het rijden niet met de knieën tegen het stuur komt. Een lage in-/opstap is makkelijk voor uw kind, zeker bij de allerkleinsten. Het op- en afstappen wordt daarmee makkelijker. Oudere kinderen die goed kunnen fietsen kunnen een hoger instapmodel nemen.

Zadel/Stuur hoogte

De zadel- en stuurpen zijn in hoogte verstelbaar.

Versnellingen

Het gebruik van versnellingen is voor een kind vaak moeilijk. Omdat uw kind alle aandacht voor het verkeer nodig heeft, adviseren wij u om, wanneer u kiest voor een fiets met versnellingen, samen eerst goed te trainen.

Tips

Wij adviseren u om bij aanschaf van een nieuwe fiets uw kind te laten wennen aan de grootte door eerst even samen te oefenen op rustige paden en wegen. Om uw kind in de praktijk bekend te maken met verkeersregels is een goede manier om met uw kind mee te fietsen. Kijk goed of uw kind verantwoord en makkelijk met de fiets omgaat en beoordeel zelf of het in staat is zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en worden niet altijd goed gezien. Zorg er dan ook voor dat uw kind zichtbaar is. Bij de allerkleinste is een fietsvlag onontbeerlijk. Ook zichtbare kleding is van groot belang voor zowel kleine als de grotere kinderen. Controleer de fiets meerdere keren per jaar op eventuele losgetrilde schroefjes en/of moertjes. De koplamp is bijvoorbeeld een onderdeel wat verhoudingsgewijs veel trillingen te verwerken krijgt. Stel de lamp en draai de schroeven goed vast, kleine moeite en uw kind is goed zichtbaar voor het andere verkeer, hetgeen levens kan redden. Tevens adviseren wij u om uw kind een fietshelm te laten dragen, met name in de beginfase, wanneer uw kind leert fietsen.

Fietshelm

Het dragen van een fietshelm is niet verplicht, maar wel zo veilig. Een fietshelm beschermt uw kind tegen ernstig letsel door een valpartij. Kies voor een goede helm die voldoet aan de Europese Norm EN 1078 en CE. Breep levert een groot assortiment fietshelmen van met allerlei vrolijke, lieve, of stoere designs. Deze zijn tevens te gebruiken als skatehelm of als helm voor andere sporten, en zijn daarmee multifunctioneel. De helmen zijn naast alle Europese Veiligheidseisen extra getest door het Duitse Instituut TüV en hebben ook het GS teken wat staat voor Gesicherte Sicherheit oftewel Extra Zekerheid. De maat van de helm is aan de binnenkant verstelbaar, zodat de helm perfect past op het hoofd van uw kind. U kunt de omtrek van het hoofd opmeten door circa 2,5 cm boven de wenkbrauwen een meetlint rondom het hoofd te draaien. Hierdoor zit de helm als een soort tweede huid op het hoofd en beschermt de bovenkant, voor-en achterkant van het hoofd. De band mag niet bij de kin knellen, maar mag zeker niet te los zitten. En mag zeker niet het zicht belemmeren. Belangrijk: Uw kind dient tijdens het spelen de helm af te zetten! Lees de handleiding die bij de helm geleverd wordt GOED door en vervang de helm direct als uw kind met de helm stevig is gevallen.

Fietszitje

In februari 2014 heeft de Consumentenbond een test uitgevoerd voor kinderzitjes. Jammer genoeg zijn in deze test alleen de vier merken getest die in Nederland het meest bekend zijn: Bobike, Yepp, Qibbel en Polisport. Het Italiaanse merk OKBaby, dat in 2009 als beste uit de test kwam en waar wij van Breep zeer over te spreken zijn, is in de test van 2014 niet meer beoordeeld.

De Consumentenbond heeft bij de test een aantal tips gegeven voor de aanschaf van een kinderzitje:

- Let erop dat fietszitjes voldoen aan de EN14344-norm. Dit moet op het zitje staan.

- Controleer of het zitje geen scherpe randen en hoeken heeft, of openingen waar vingers in bekneld kunnen raken.

- Voor de bevestiging van zitjes achterop kun je kiezen uit bevestiging aan het frame of aan de bagagedrager. Kies in het laatste geval liefst ook voor een extra framebevestiging.

- Schaf voor extra comfort een windscherm en eventueel kussensets en een regenhoes aan. Er zijn ook slaaprolletjes te koop, waarop het hoofdje wat zachter kan rusten.

- Kijk goed naar de bescherming van de voeten. De voetensteun moet de voet niet alleen ondersteunen, maar ook beschermen tegen de spaken. Steunen en riempjes zijn vaak los te bestellen.

- Check of het zitje reflectoren heeft. Dit maakt dat je beter zichtbaar bent.

- Kijk of de rugleuning voldoende bescherming aan de zijkant biedt.

- Zorg naast een goed bevestigd zitje ook voor een goed ingestelde fiets. Het zadel mag niet te hoog zijn, je moet met je voeten bij de grond kunnen. Zorg ook voor goed afgestelde remmen en standaard.

- Scherm de zadelveer met een beschermer af van kindervingers.

daarom breep ideal kleurdaarom breep maestro kleurdaarom breep mastercard kleurdaarom breep visa kleurdaarom breep mrcash kleurdaarom breep overboeking kleur billink kleur

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 35,00. Uw bestelling altijd binnen twee werkdagen in huis.

breep driewielersbreep loopfietsenbreep kinderfietsenbreep fietsbellenbreep fietshelmen 2breep fietskarrenbreep fietsmandenbreep fietsslotenbreep fietsstoeltjesbreep style your bikebreep monkeylightbreep fietstassenbreep regenponchosbreep paraplus